Scribit challenge Blind voor 1 dag

18 juni 2019

‘Zet samen met scribit je ogen in voor iemand anders.’ Onder dit motto is er tijdens Blind voor 1 dag op 21 juni een scribit challenge. Doe ook mee!

Lijkt het je eng om een dag blind te zijn, maar wil je graag iets doen voor mensen met een visuele beperking? Dan is deze challenge echt iets voor jou. Het doel is om zoveel mogelijk YouTube video’s op scribit.tv te voorzien van audiodescriptie, een gesproken beeldbeschrijving. Dankzij deze beschrijvingen kunnen mensen met een visuele beperking eindelijk ook video’s, vlogs en filmpjes volgen.

Meer informatie en aanmelden

De challenge vindt plaats bij Visio in Huizen, van 13.00 tot 17.00 uur, maar is ook via live stream bij te wonen. Kijk voor meer informatie op de website van Blind voor 1 dag. Je kunt je opgeven door een mailtje te sturen naar info@scribit.tv.

Wat is Blind voor 1 dag?

Blind voor 1 dag is een initiatief van het Oogfonds en Visio. Zij roepen iedereen op om vrijdag 21 juni, de langste dag van het jaar, voor 1 dag blind te gaan. Doel van het deze dag is begrip creëren voor mensen met een visuele beperking.