Naar hoofdinhoud

Vanaf nu is scribit ook beschikbaar op de smartphone. Met de scribit app kunnen mensen met een visuele beperking ook op hun smartphone YouTube video’s met audiodescriptie bekijken. Waar ze maar willen. Thuis, bij vrienden of onderweg. Een belangrijke stap naar een inclusieve wereld!

Wat is scribit?

Scribit is een uniek en innovatief platform voor online video. De video’s op scribit.tv zijn voorzien van audiodescriptie (gesproken beeldbeschrijving). Zo kunnen ook mensen die slechtziend of blind zijn genieten van YouTube video’s. Tot nu toe waren deze video’s alleen te bekijken op de laptop en desktop computer. Nu is er de scribit app voor smartphones, gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store. De scribit app is hiermee een belangrijke volgende stap naar een inclusieve wereld!

Samen ontwikkeld

Bij de ontwikkeling is van het begin tot het eind een groep testers met een visuele beperking betrokken. Dankzij hun waardevolle feedback op cruciale momenten in het traject is de app gebruiksvriendelijk en maximaal toegankelijk.

Download de scribit app

Wil je ook YouTube video’s met audiodescriptie bekijken? Download dan de gratis scribit app in de App Store of Google Play Store.