Radio-DJ Wouter van der Goes brengt The Passion voor blinden en slechtzienden

22 maart 2018

Primeur! Blinden en slechtzienden kunnen The Passion dit jaar met audiodescriptie volgen via NPO Radio 2. Bij deze audiodescriptie beschrijft Wouter van der Goes tussen de dialogen door wat er in beeld gebeurt, zo maakte hij woensdag 21 maart in zijn radioprogramma bekend.

Wouter van der Goes: “Vorig jaar hebben we voor het eerst geprobeerd om The Passion via NPO Radio 2 te verslaan voor iedereen die alleen een radio en geen TV beschikbaar had, bijvoorbeeld mensen in de auto. Dit jaar gaan we een belangrijke stap verder door The Passion met volledige audiodescriptie aan te bieden. Dat is te gek en tegelijk heel spannend. Want alles is live, ik wil me niet verspreken. We zijn nu druk bezig om het audioscript zo compleet mogelijk te maken. Met als doel dat dit jaar ook mensen met een visuele beperking optimaal kunnen genieten van The Passion.”

In samenwerking met het Bartiméus Fonds is het jaarlijkse spektakel helemaal uitgeschreven. Met daarbij natuurlijk ook alle bijzondere audiovisuele highlights van dit jaar.

Blinde moeder

Eveline Ferwerda, projectmanager het Bartiméus Fonds: “De rijke beeldvertelling van audiodescriptie maakt het voor blinde en slechtziende mensen mogelijk om ook televisie en film te volgen. Dat betekent niet alleen toegang tot informatie, cultuur en entertainment, maar heeft ook een belangrijk sociaal aspect. Dit jaar kan een blinde moeder, dankzij KRO-NCRV en de EO, samen met haar gezin naar The Passion kijken zonder iets te missen, dat vinden wij fantastisch.”

Meer informatie

De achtste editie van de vertolking van het eeuwenoude paasverhaal vindt dit jaar plaats op donderdag 29 maart in de Amsterdamse Bijlmer, geproduceerd in opdracht van de EO en KRO-NCRV. De live-uitzending met audiodescriptie is vanaf 20.30 uur te beluisteren via NPO Radio 2.