Protestantse Wijkgemeente Hattem zamelt € 5050,- in voor zorgboerderij

13 juni 2016

Het afgelopen jaar heeft de Protestantse Wijkgemeente Hattem diverse inzamelingsacties gehouden, waaronder een eigen Blind Run. De totale opbrengst is € 5050,-. Een geweldig bedrag voor de Bartiméus Zorgboerderij in Langbroek!

Van de opbrengst hebben we eerder al € 3.000,- besteed aan de renovatie van ‘Boerderij Langbroek’, waar mensen met een verstandelijke en visuele beperking een zinvolle dagbesteding vinden.

Boerderijdieren

De Blind Run die de wijkgemeente Hattem begin juni organiseerde, leverde nog eens € 2050,- op, en van dit bedrag willen we kunststof boerderijdieren op ware grootte aanschaffen. Er zijn namelijk medewerkers op de zorgboerderij die angstig zijn voor dieren. Dit komt bijvoorbeeld door ervaringen die zij hebben opgedaan met aanrakingen van (loslopende) honden. Of ze hebben zich een beeld gevormd van bijvoorbeeld een koe, dat totaal niet klopt met de werkelijkheid. Met de kunststof boerderijdieren kunnen medewerkers op een educatieve en veilige manier kennismaken met dieren. Daarna volgt de fase van het échte kennismaken.

Dankzij de opbrengst van de Blind Run in Hattem kunnen we alle dieren aanschaffen die er op de boerderij worden verzorgd. Alle deelnemers en vooral ook alle kinderen die enthousiast rondjes hebben gelopen: heel hartelijk dank!