Technologie waarmee doofblinde mensen zelfstandiger hun weg kunnen vinden

Wat:

De zelfredzaamheid van doofblinde mensen stimuleren met behulp van speciale apparatuur.

Waarom:

Als je je ogen en oren niet goed kunt gebruiken, weet je niet wat er om je heen gebeurt. Dat maakt dat je je snel angstig en onzeker voelt. Wanneer mensen met doofblindheid meer grip op hun dagelijks leven krijgen, neemt dat veel angst en onzekerheid weg. Zo kunnen we deze mensen een beter leven geven.

Hoe:

Speciale apparatuur helpt doofblinde mensen helpen om zelfstandiger in huis hun weg te vinden. Deze apparatuur bepaalt de plaats waar je op dat moment bent, en geeft de plaats aan waar je naartoe wilt. De route wordt in de vorm van trillingen doorgegeven. Deze zogenoemde real sense technologie bestond al, maar het team van het Bartiméus Expertisecentrum Doofblindheid heeft de technologie aangepast voor mensen met doofblindheid. De ontwikkelde technologie helpt doofblinde mensen om zich beter oriënteren op hun omgeving binnenshuis, waardoor ze zich veiliger voelen en meer zelfvertrouwen krijgen.

Geworven bedrag: € 43.500,-
Status: Gerealiseerd in 2018.

  • Delen:Deze pagina e-mailen naar iemandOver deze pagina een tweet sturenDeel deze pagina op LinkedInDeel deze pagina op Facebook