Slimme sok om stress te verminderen

Wat:

Onderzoek naar de mogelijkheden en toepassingen van een ‘slimme’ sok die signalen van stress registreert bij mensen met een visuele en verstandelijke beperking. De sok kan zo begeleiders helpen om tijdig spanningen weg te nemen. Op basis van de onderzoeksresultaten willen we de sok graag verder ontwikkelen.

Waarom:

Als je weinig of niets ziet en een verstandelijke beperking hebt, weet je vaak niet goed wat er om je heen gebeurt. Dat maakt dat je je snel angstig en nerveus voelt. Je neemt ook alles in stukjes waar, dus je hebt veel meer tijd nodig om indrukken te verwerken. Dit alles kan ervoor zorgen dat mensen met een visuele en verstandelijke beperking stress ervaren die weer zorgt voor gedragsproblemen. Met een ‘slimme’ sok die signalen van stress registreert, kunnen begeleiders op tijd spanning wegnemen, zodat gedragsproblemen worden voorkomen.

Hoe:

Inmiddels is er door Bartiméus in samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam en TU Eindhoven een ‘slimme’ sok ontwikkeld die werkt met biosresponse technologie. Het projectteam wil graag onderzoeken hoe de sok verder kan worden ontwikkeld, zodat deze daadwerkelijk in de praktijk kan worden ingezet. Over het onderzoek zal ook een wetenschappelijk artikel worden gepubliceerd.

Geworven bedrag: € 69.900,-

Status: Het onderzoek naar de doorontwikkeling van de slimme sok is gestart.

  • Delen:Deze pagina e-mailen naar iemandOver deze pagina een tweet sturenDeel deze pagina op LinkedInDeel deze pagina op Facebook