Het grote vriendelijke oog

Wat:

Het ontwikkelen van een ‘speeloog’ en een functioneel model-oog.

Waarom:

De kinderen die bij de kinderoogpoli komen hebben complexe kijkproblemen en zijn daardoor meestal erg onzeker en angstig over wat er met hun zicht aan de hand is. Als de kinderen op een speelse manier uitgelegd krijgen wat er aan de hand is met hun ogen, neemt dit veel spanning weg.

Hoe:

Het ontwikkelen van een speeloog, alias het ‘Grote Vriendelijke Oog’ en een functioneel model-oog. Het grote speeloog heeft een plek in de wachtruimte gekregen en heeft een doorsnede van ongeveer 2 meter. In dit oog kunnen kinderen klimmen, ontdekken en spelen. Het ooglid kan open en dicht en de kleur van de iris is te veranderen. Een kind kan zelfs door de oogzenuw kruipen. Het speeloog kan open geklapt worden, zodat ook kinderen in een rolstoel erin kunnen rijden en het oog zo van dichtbij kunnen verkennen en ermee kunnen spelen.

Het functionele model-oog heeft een doorsnede van ongeveer 40 centimeter. Aan de hand van dit model kunnen de kinderen specifieke uitleg krijgen over het oog. Bijvoorbeeld over de verschillende lagen van het netvlies.

Gerealiseerd in 2019

Lees ook: Groot Vriendelijk Speeloog (webbericht, 8 april 2019)

    Twee jonge, slechtziende meisjes
  • Delen:Deze pagina e-mailen naar iemandOver deze pagina een tweet sturenDeel deze pagina op LinkedInDeel deze pagina op Facebook