Prijs ANWB Fonds

6 september 2018

ANWB-leden konden afgelopen zomer aangeven welk maatschappelijk project een bijdrage verdient. Onze campagne ‘Houd de lijn vrij!’ heeft € 2.500,- gewonnen, een mooie erkenning van ons werk. Alle stemmers bedankt!

Het ANWB Fonds steunt organisaties die zich inzetten voor de maatschappij. Uit alle ingezonden projecten in het voorjaar zijn er 55 genomineerd, verspreid over het land. De ANWB-leden hebben vervolgens bepaald welke initiatieven een financiële bijdrage verdienen.

Campagne

Ook onze campagne ‘Houd de lijn vrij!’ is in de prijzen gevallen. Anouk van Bommel van het Bartiméus Fonds: “Met deze campagne vragen we aandacht voor het vrijhouden van geleidelijnen. Dit zijn de witte, ribbelvormige lijnen op straat die visueel beperkte mensen zoals ik met hun taststok kunnen volgen. De bedoeling is dat we zo veilig en zelfstandig bij een station, tramhalte, bushalte of publieke voorziening kunnen komen. Maar helaas staan er vaak obstakels op de lijnen, denk aan auto’s, fietsen, reclameborden of koffers.”

Meer mensen bereiken

“Daarom hebben we in april een week lang campagne gevoerd in Amsterdam, Utrecht en Den Haag, samen met vier andere belangenorganisaties. De campagneweek was een groot succes. We willen de campagne dan ook heel graag uitbreiden naar het hele land, om nóg meer mensen te bereiken met onze boodschap. Met het gewonnen bedrag van het ANWB Fonds komt dit een stap dichterbij, daar zijn we heel blij mee.”

Meer informatie

Meer over de activiteiten van het ANWB Fonds vindt u op de website van de ANWB.
Meer informatie over ‘Houd de lijn vrij!’ vindt u op Houddelijnvrij.nl