Algemene vragen

Heeft u een vraag over het Bartiméus Fonds? Hieronder vindt u het overzicht van de meestgestelde vragen. Komt u hier het antwoord op uw vraag niet tegen? Neem dan contact met ons op.

Wat is de doelstelling van het Bartiméus Fonds?

Het Bartiméus Fonds werft en beheert fondsen om de positie van slechtziende en blinde mensen te verbeteren. Met het geld worden belangrijke projecten en activiteiten gefinancierd die niet door de overheid worden vergoed. Het Bartiméus Fonds steunt bovendien belangrijke wetenschappelijke onderzoeken.

Hoe lang bestaat het Bartiméus Fonds?

Het Bartiméus Fonds is opgericht in 1915.

Is het Bartiméus Fonds aangemerkt als ANBI?

Ja, het Bartiméus Fonds is door de Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Meer informatie lees u bij Onze keurmerken.

Ontvangen de bestuursleden van het Bartiméus Fonds een vergoeding voor hun bestuurswerkzaamheden?

Nee, de bestuursleden van het Bartiméus Fonds ontvangen geen enkele vergoeding.

Hoe informeert het Bartiméus Fonds haar donateurs over de besteding van de ontvangen financiële bijdragen?

We geven per jaar twee gedrukte nieuwsbrieven en één magazine uit. Donateurs die regelmatig een bedrag schenken, ontvangen deze automatisch. In de nieuwsbrief en het magazine leggen we verantwoording af over de besteding van de giften.

Wilt u graag op de hoogte blijven van onze projecten en activiteiten? Abonneer u dan op onze digitale nieuwsbrief die circa tien keer per jaar verschijnt. U kunt ook vriend van ons worden op Facebook of ons volgen of Twitter.

Hoe kan ik een klacht of opmerking over het Bartiméus Fonds indienen?

Uw klacht of opmerking over het Bartiméus Fonds kunt u doorgeven via het klachtenformulier. Het Bartiméus Fonds streeft ernaar uw klacht of opmerking binnen tien werkdagen te behandelen.