Nieuwe voelboekjes en grootletterboeken

Voelboekjes helpen jonge kinderen met een visuele beperking om de wereld om hen heen te ontdekken. Bovendien is het samen lezen met een (groot)ouder, leerkracht of ander kindje goed voor de sociale ontwikkeling. Als de kinderen ouder worden, is het belangrijk dat ze het plezier in lezen vasthouden. Lezen is op allerlei manieren belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen, het zorgt bijvoorbeeld voor een goed woordbeeld. Met een gevarieerd aanbod van grootletterboeken kunnen kinderen met een visuele beperking van dezelfde leuke jeugdboeken genieten als hun ziende leeftijdsgenootjes. Zo kunnen ze ook beter meedoen met het leesonderwijs op school. Grootletterboeken bieden slechtziende kinderen dus goede kansen voor later.

Er zijn nu van 24 bestaande prentenboeken voelboekjes gemaakt. Daarnaast zijn er 40 jeugdboeken als grootletterboek uitgebracht. De voelboekjes zijn gratis te lenen via internet en de grootletterboeken zijn (voorlopig) gratis te bestellen via internet.

Zowel de voelboekjes als de grootletterboeken zijn ontwikkeld door Bartiméus in samenwerking met Dedicon. De boeken zijn financieel mede mogelijk gemaakt door het Bartiméus Fonds. Donateurs bedankt!

Meer informatie

Bekijk een filmpje over de voelboekjes op YouTube.