De wereld ontdekken met Kijkhuis 2

De tweede CD in de serie ‘Kijkhuis’ is gereed. De filmpjes op deze CD stimuleren slechtziende kinderen van 4 tot 8 jaar om voorwerpen uit hun dagelijks leven te herkennen. Dankzij de filmpjes kunnen zij veel beter de wereld ontdekken.

Kinderen leren van alles over hun omgeving door te kijken. Helaas gaat dat niet op voor kinderen die slechtziend zijn. Voor hen is er nu de CD ‘Kijkhuis 2’. De korte filmpjes op deze CD helpen om allerlei vormen en voorwerpen te leren herkennen. Elk filmpje begint met een lijntekening van een duidelijke vorm en maakt nieuwsgierig naar het resultaat: wat gaat het worden? Vervolgens gaat de tekening over naar een realistisch beeld en wordt ook getoond hoe je een voorwerp gebruikt.

Kinderen kunnen de filmpjes eerst een paar keer samen met een ouder of begeleider bekijken. Dan wordt ook direct duidelijk welke voorwerpen het kind al kent en welke nog niet. Daarna kan een kind zelfstandig met de CD werken.

Ellen Bosdijk werkt bij Bartiméus als ambulant begeleider en was nauw betrokken bij het maken van de CD.

“Door hun visuele beperking hebben deze kinderen extra hulp nodig om hun ontwikkeling te stimuleren. Het is fijn om een nieuw hulpmiddel te hebben waarmee ze kunnen leren op een manier die bij hen past.”

De CD is ontwikkeld door onderwijsspecialisten van Bartiméus en KLOS tv, een kleine omroepstichting van vrijwilligers. Op termijn volgt ‘Kijkhuis 3’, een CD speciaal voor slechtziende kinderen van 8 tot 12 jaar. ‘Kijkhuis 2’ is mede mogelijk gemaakt met een bijdrage van het Bartiméus Fonds. Donateurs bedankt!

Meer informatie

Een filmpje over ‘Kijkhuis 2’ vindt u op YouTube. Kijk voor meer informatie en bestellen van de CD op www.klostv.nl.