Blij met nieuw, veilig speelplein

Kinderen met een visuele en bijkomende beperkingen hebben vaak moeite met buitenspelen en bewegen. Ze zijn bijvoorbeeld bang om te vallen. Zo ook de blinde en slechtziende leerlingen van de Bosschool in Doorn. Gelukkig hebben zij nu een speelplein waar ze binnen hun eigen mogelijkheden veilig kunnen klimmen, skelteren, schommelen en nog veel meer!

Bij de inrichting van het plein heeft het team van de Bosschool goed gekeken wat de kinderen nodig hebben. Er is bijvoorbeeld een verkeerstuin, waar leerlingen die kunnen fietsen en skelteren zich helemaal kunnen uitleven. Voor wie wat minder makkelijk beweegt, is er een belevingstuin met onder meer een grote steen waarop je kunt liggen. In de zomer kun je zo de warmte voelen en in de winter de kou. Voor de kinderen in een rolstoel is er in de belevingstuin een zand-/watertafel. En in de muziektuin kunnen de kinderen lekker muziek maken op de instrumenten. Alle instrumenten zijn ook geschikt voor de rolstoelleerlingen.

De leerkrachten van de Bosschool zijn enthousiast over het nieuwe plein dat de leerlingen helpt om te bewegen, de ruimte te ontdekken en samen te spelen – vaardigheden die onmisbaar zijn voor hun sociale en motorische ontwikkeling.

En de leerlingen zelf? Die genieten volop. Patrick houdt bijvoorbeeld veel van drummen, dus de trommels zijn bij hem favoriet. Geregeld laat hij zijn kunsten horen aan de andere kinderen. Romy klimt en klautert graag en gebruikt dan alle speeltoestellen achter elkaar. Ze wil dan wel graag dat een leerkracht met haar meeloopt. De grote nestschommels zijn bij alle kinderen populair. “Daar kun je goed in chillen”, luidt het eensgezind.

Het speelplein is mede mogelijk gemaakt met een financiële bijdrage van het Bartiméus Fonds. Donateurs bedankt!