scribit

Stel je voor: iedereen heeft het over dat ene hilarische filmpje op YouTube. Alleen… jij kunt er niet over meepraten, want je bent blind. Daarom lanceerden wij in samenwerking met KPN Mooiste Contact Fonds scribit.

scribit.tv is een innovatief online platform waarmee je audiodescriptie voor mensen met een visuele beperking kunt maken bij online video’s. Audiodescriptie? Dat is een techniek waarbij een voice-over, in de stiltes van een film of video, de scènes beschrijft die blinde en slechtziende mensen niet kunnen zien. Dankzij deze beschrijving kunnen zij veel beter volgen wat er in beeld gebeurt. Maar online video’s hebben nog geen beeldbeschrijving, en daar gaat scribit nu verandering in brengen.

Hoe werkt het?

Ziende mensen kunnen eenvoudig audiodescriptie maken op scribit.tv. En mensen met een visuele beperking kunnen op het platform beeldbeschrijving voor een specifieke video aanvragen. Zij kunnen de video’s hier ook bekijken of in de scribit app. Zo maken we samen de wereld een stukje inclusiever.

Meelachen, meehuilen, meepraten, meedoen!

Dat is scribit in een notendop. Steeds meer halen we onze informatie uit online video’s. Van nieuwsvideo’s, tot klusvideo’s, make-up tutorials of instructievideo’s. Maar ook staan een heleboel grappige filmpjes online. Die ene viral video waar al je vrienden of collega’s het over hebben, die iedereen heeft gezien. Als je die video ook kunt volgen en erover mee kunt praten doe je gewoon mee met de rest van je sociale netwerk.

scribit-ambassadeurs

Een team van scribit-ambassadeurs zet zich in om beschrijvers te werven en de wereld te vertellen waarom het zo belangrijk is dat scribit een succes wordt. Als je blind of slechtziend bent kom je maar al te gemakkelijk aan de zijlijn te staan. Dat weten de ambassadeurs als geen ander want zij hebben zelf allemaal een visuele beperking.

“Ik vind het heel fijn dat ik met scribit viral video’s zelf kan bekijken op het moment dat ze nog populair zijn. Zo kan ik er ook over meepraten.” – Laurie, ambassadeur scribit

Samenwerking KPN Mooiste Contact Fonds

KPN Mooiste Contact Fonds heeft scribit geselecteerd als een van de projecten die ze in hun jubileumjaar financieel steunen. KPN Mooiste Contact Fonds is door KPN opgericht met als doel sociaal contact te bevorderen voor mensen die dat nu missen. Al ruim tien jaar brengt het fonds mensen die zich eenzaam voelen in contact met hun omgeving of lotgenoten.