Ongekend talent ontdekken tijdens Multisportdag

26 juni 2019

Zondag 23 juni vond de eerste Multisportdag voor mensen met een visuele beperking plaats. De deelnemers konden onder andere blindenvoetbal en handboogschieten uitproberen. Dankzij de opbrengst van The Blind Run 2018 konden wij deze sportdag mede mogelijk maken!

Goalball, klimmen en judo stonden eveneens op het programma. Mensen zonder visuele beperking konden met een geblindeerde bril op een poging wagen en zo ervaren hoe het is om te sporten terwijl je (bijna) niets kunt zien.

Zowel bij de clinicgevers als bij sporters was het enthousiasme groot. Deelneemster Marjolein: “Ik vind het heel leuk om kennis te maken met sporten waar ik nog geen ervaring mee heb. Daarom ben ik ook gekomen. Ik heb nu gemerkt dat ik het boogschieten heel erg leuk vind. Met klimmen had ik ook nooit gedacht dat ik boven zou komen, maar ik ben in één keer naar boven geklauterd. Dus ik heb ongekende talenten ontdekt vandaag.”

De Multisportdag vond plaats bij Only Friends in Amsterdam, in samenwerking met Running Blind.

Zichtbaar Sportief

De Multisportdagen maken onderdeel uit van Zichtbaar Sportief, een samenwerkingsverband tussen Gehandicaptensport Nederland, NOC*NSF, Kenniscentrum Sport, Koninklijke Visio, Bartiméus en de Oogvereniging. De gezamenlijke uitdaging is om de sportparticipatie onder mensen met een visuele handicap te verhogen en belemmeringen uit de weg te nemen.