Kies de vorm van nalaten die bij u past

U kunt op verschillende manieren aan het Bartiméus Fonds nalaten. Welke manier u ook kiest, u bent er zeker van dat u bijdraagt aan een samenleving waarin ook mensen met een visuele beperking een volwaardige plek hebben.

Benoemen tot erfgenaam

U benoemt het Bartiméus Fonds tot enig erfgenaam in uw testament.

Een legaat nalaten

U laat bijvoorbeeld een bedrag, uw effectenportefeuille of woning na aan het Bartiméus Fonds. U laat dit vastleggen in een testament.

Vruchtgebruik

U kunt nalaten onder het recht van vruchtgebruik. Naasten, zoals uw partner, kunnen dan bijvoorbeeld uw vermogen en/of woning blijven gebruiken. Zo steunt u het Bartiméus Fonds en laat u ook uw dierbaren goed verzorgd achter.

Fonds op naam

Een fonds op naam kunt u bij leven oprichten, maar ook via een testament. Het is een schenking met een gerichte opdracht. U bepaalt zelf de naam van het fonds en het doel gerelateerd aan ons werk. Het Bartiméus Fonds beheert uw fonds en zorgt ervoor dat het geld op de juiste manier besteed wordt.

Codicil

In dit persoonlijk geschreven en ondertekende document kunnen persoonlijke roerende zaken worden nagelaten. Denk daarbij aan goederen met emotionele waarde of foto’s. Let op: geld, aandelen of huizen kunnen niet worden nagelaten via een codicil. Het is verstandig om de toewijzing van waardevolle spullen altijd via een testament te regelen en daarnaast ook een eventueel codicil bij een notaris in bewaring te geven.