Multisportdagen – ze komen eraan!

22 november 2018

Het eindbedrag van The Blind Run is uitgekomen op € 24.069,-. Dankzij dit mooie bedrag kunnen we het komend jaar onder meer multisportdagen voor mensen met een visuele beperking organiseren. Mike Russchen, gymdocent en ambulant begeleider bij Bartiméus vertelt er alvast meer over.

Mensen die blind of slechtziend zijn – jong en oud – stappen over het algemeen niet zomaar een sportvereniging binnen. En hoe kom je er dan achter welke sport goed bij je past? Daarom besteden we de opbrengst van The Blind Run onder meer aan multisportdagen.

Sporten uitproberen

Mike Russchen: “Een projectgroep bestaande uit vertegenwoordigers van Visio, de Oogvereniging, Gehandicapten Sport Nederland en Bartiméus is bezig met het organiseren van twee multisportdagen in 2019. Tijdens deze dagen kunnen mensen met een visuele beperking meerdere sporten uitproberen. We willen sporten aanbieden die specifiek geschikt zijn voor mensen met een visuele beperking, zoals goalball en showdown én andere sporten die haalbaar zijn. Daarnaast krijgen deelnemers tips en adviezen over hoe ze verder kunnen gaan met sporten in hun eigen omgeving.”

Geen idee

“Tijdens mijn werk als gymdocent en ambulant begeleider kom ik geregeld leerlingen, ouders en leerkrachten tegen die geen idee hebben wat er allemaal mogelijk is op sportgebied voor mensen met een visuele beperking. Laat staan dat men weet wat er allemaal in de eigen buurt mogelijk is. Daarom ben ik heel blij dat we deze dagen dankzij de opbrengst van The Blind Run kunnen organiseren. Ze zijn echt hard nodig.”

De multisportdagen zijn onderdeel van een groter project waarin mensen met een visuele beperking, sportverenigingen en buurtsportwerkers op weg worden geholpen om sporten met een beperking mogelijk te maken.