Testament

U kunt op een heel speciale manier bijdragen aan het werk van het Bartiméus Fonds, namelijk door het Bartiméus Fonds op te nemen in uw testament. Via uw testament kunt u zelf bepalen wat er later met uw bezit gebeurt. Door het Bartiméus Fonds op te nemen in uw testament laat u iets bijzonders na aan blinde en slechtziende mensen. Met uw gift, groot of klein, maken wij zinvolle projecten mogelijk voor blinden en slechtzienden. Een prachtige besteding van uw nalatenschap.

U kunt op drie manieren aan het Bartiméus Fonds nalaten:

 1. Legaat
  U laat een bedrag, (een deel van) uw effectenportefeuille, sieraden of bijvoorbeeld onroerend goed na aan het Bartiméus Fonds.
 2. Mede-erfgenaam
  U benoemt het Bartiméus Fonds als een van uw erfgenamen. U bepaalt zelf hoe u de nalatenschap onder de erfgenamen verdeelt.
 3. Enig erfgenaam
  Uw volledige nalatenschap gaat naar het Bartiméus Fonds.

Geen erfbelasting

Nalaten aan het Bartiméus Fonds is vrij van erfbelasting. Wij zijn door de Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), en hoeven daarom geen successierecht te betalen. Uw gift komt dus volledig ten goede komt aan projecten voor mensen die blind of slechtziend zijn.

Denkt u na over uw testament en hebt u nog vragen?

Wilt u ons graag persoonlijk spreken over nalaten aan het Bartiméus Fonds? Neem dan contact op met Marianne Koppenol via telefoonnummer (030) 693 50 42 of stuur een e-mail naar mkoppenol@bartimeusfonds.nl.

Bekijk de antwoorden op de meestgestelde vragen over nalaten »

Afhandelen van een nalatenschap voor het Bartiméus Fonds?

Bent u executeur testamentair en hebt u vragen over de afhandeling van een nalatenschap voor het Bartiméus Fonds? Dan kunt u ook contact opnemen met Marianne Koppenol, e-mail: mkoppenol@steunbartmeus.nl.

Informatie voor uw notaris

het Bartiméus Fonds
Opgericht: 1915
Statutair gevestigd te Doorn
Postadres: Postbus 999, 3700 AZ Zeist
Kamer van Koophandel: 40476190
Bankrekeningnummer: NL32 INGB 0000 031454

 • Uw contactpersoon: Marianne Koppenol

  Marianne Koppenol

  "Nalaten is een zaak van het hart, maar het moet ook tot in de puntjes geregeld zijn. Ik begrijp goed dat u daar persoonlijk over wilt praten. Dat kan!"

  T: (030) 693 50 42
  E: mkoppenol@bartimeusfonds.nl

 • Testimonial

  "Vanuit mijn persoonlijke omgeving weet ik dat blinden en slechtzienden heel goed zelfstandig kunnen leven met de juiste hulpmiddelen en begeleiding. Die wil ik graag helpen geven. Daarom staat het Bartiméus Fonds in mijn testament. En weet ik zeker dat mijn erfenis goed terechtkomt."

  Mevrouw A. Smits (71)