Schoolspaaracties

Wilt u met uw leerlingen in actie komen voor blinde en slechtziende kinderen? Organiseer dan eens een kraskaartactie of sponsorloop voor het Bartiméus Fonds! In overleg kunnen we daar een aansprekend kinderproject bij uitkiezen, zoals veilige speeltoestellen, rolstoelfietsen of aangepast lesmateriaal.

Als dank komen wij op school bij u langs. Dan kunnen we uw leerlingen laten ervaren hoe het is om te leven met een visuele beperking. Na afloop krijgen alle leerlingen een kaartje met het braille-alfabet.

Mogelijkheden schoolspaaracties:

Gastles en kraskaartenactie

Uw leerlingen krijgen een speciale kraskaart waarop kraszegeltjes staan met een waarde tussen de € 1,- en € 2,-. Zij kunnen familie en vrienden laten krassen om geld in te zamelen. Onze voorlichter komt in de klas vertellen over blind en slechtziend zijn. De kinderen leren van alles, onder andere over het braille alfabet en hulpmiddelen zoals de geleidestok.

Activiteitencarrousel en kraskaartenactie

U kunt ook kiezen voor de kraskaartenactie met een activiteitencarrousel. Deze wordt door onze voorlichter gegeven in de gymzaal. In de activiteitencarrousel kunnen de kinderen allerlei ‘blinde’ ervaringsactiviteiten doen, zoals geblinddoekt met een geleidestok lopen, een rinkelbalspel spelen en een hindernisloop uitvoeren.

Blinde sponsorloop

Een blinde sponsorloop is natuurlijk heel bijzonder. Kinderen lopen in tweetallen en dragen – om en om – een blinddoek. Zo ervaren ze heel even wat het is om niets te kunnen zien. En tegelijk halen ze geld op voor leeftijdsgenootjes die blind zijn of slecht zien.

Afronding actie

De tijdsduur van de actie wordt met de leerkracht afgesproken. Met het overmaken of overhandigen van het gespaarde bedrag wordt deze actie afgerond. De leerlingen ontvangen een leuke attentie als bedankje!

 • Meer informatie of meedoen? Neem dan contact op met:

  Linda van der Weijden

  Linda van der Weijden
  T: (030) 693 50 45
  E: lvdweijden@bartimeusfonds.nl

 • Scholen in actie

  Basisschool Rehoboth in Alphen a/d Rijn heeft € 3.760,- ingezameld voor het Bartiméus Fonds.

  Lees verder »