Schoolspaaracties

Wilt u met uw leerlingen in actie komen voor blinde en slechtziende kinderen? Doe dan mee met een kraskaartactie of sponsorloop! In overleg kunnen we daar een aansprekend kinderproject bij uitkiezen, zoals veilige speeltoestellen, rolstoelfietsen of aangepast lesmateriaal.

Als dank komen wij op school bij u langs, eventueel samen met één van onze blinde talenten. Dan kunnen we uw leerlingen laten ervaren hoe het is om te leven met een visuele beperking. Na afloop krijgen alle leerlingen een kaartje met het braille-alfabet.

Mogelijkheden schoolspaaracties:

Sponsorloop en blinde talenten op bezoek in de klas

Bart is aan het hardlopen met een geblinddoekt maatjeU kunt kiezen voor de Bartloop, of de Maatjesloop waarbij kinderen in tweetallen om en om geblinddoekt lopen. Bij een sponsorloop komt één van onze blinde talenten graag in de klas praten over blind zijn. Zij weten als geen ander hoe je ondanks een visuele beperking tóch je dromen kunt waarmaken.

Gastles en kraskaartenactie

Uw leerlingen krijgen een speciale kraskaart waarop kraszegeltjes staan met een waarde tussen de € 1,- en € 2,-. Zij kunnen familie en vrienden laten krassen om geld in te zamelen. Onze voorlichter komt in de klas alles vertellen over blind en slechtziend zijn. Hij neemt leuke belevingsproefjes en hulpmiddelen mee, zoals pratende dobbelstenen en geleidestokken.

Activiteitencarrousel en kraskaartenactie

U kunt ook kiezen voor de kraskaartenactie met een activiteitencarrousel. Deze wordt door onze voorlichter gegeven in de gymzaal. In de activiteitencarrousel kunnen de kinderen allerlei ‘blinde’ ervaringsactiviteiten doen, zoals geleidestoklopen, een rinkelbalspel en een hindernisloop.

Afronding actie

De tijdsduur van de actie wordt met de leerkracht afgesproken. Met het overmaken of overhandigen van het gespaarde bedrag wordt deze actie afgerond. De leerlingen ontvangen een leuke attentie als bedankje!

Meer informatie of meedoen?

Neem dan contact op met Linda van der Weijden. Bel naar (030) 693 50 45 of stuur een e-mail naar lvdweijden@bartimeusfonds.nl.

 • Meer informatie of meedoen? Neem dan contact op met:

  Linda van der Weijden

  Linda van der Weijden
  T: (030) 693 50 45
  E: lvdweijden@bartimeusfonds.nl

 • Scholen in actie

  Basisschool Rehoboth in Alphen a/d Rijn heeft € 3.760,- ingezameld voor het Bartiméus Fonds.

  Lees verder »