Fiscaal voordelig schenken

Wilt u ons werk voor blinde en slechtziende mensen structureel steunen en tegelijkertijd optimaal profiteren van de mogelijkheden van belastingaftrek? Overweegt u dan eens een overeenkomst periodieke schenking.

Het voordeel van periodiek schenken?

Met een overeenkomst periodieke schenking is uw gift volledig aftrekbaar van uw belastbaar inkomen. U kunt dus meer bijdragen zonder dat het u iets extra’s kost.

Rekenvoorbeeld

(schenking van bedrag kleiner dan 1% van bruto inkomen)
Stel uw tarief inkomstenbelasting is 42% en uw belastbaar inkomen is € 32.500. U wilt netto € 200 per jaar schenken. Dat is minder dan 1 procent van uw bruto inkomen en daarom normaal niet aftrekbaar. Tenzij u periodiek gaat schenken.

 

Gewone schenking Periodieke schenking
Uw jaarlijkse schenking € 200 € 345
Teruggave belasting € 0 € 145
Uw netto kosten € 200 € 200

 

De schenking kost u in beide gevallen netto € 200, maar in het geval van een periodieke schenking kan er maar liefst € 345 naar ons werk voor blinde en slechtziende mensen, omdat u € 145 terugontvangt van de Belastingdienst.

“Goede zorg voor blinde en slechtziende mensen vind ik belangrijk. Met een periodieke schenking geef ik het goede doel continuïteit. En zelf kan ik mijn gift aftrekken van de belasting.’

Anneke, 63 jaar, periodiek schenker

U regelt het eenvoudig

Een overeenkomst periodieke schenking regelt u zelf snel en eenvoudig. U kunt uw overeenkomst periodieke schenking online afsluiten. Ga naar periodiekschenken.nl en ontdek hoe het werkt.

Vragen of meer informatie?

Wilt u ons graag persoonlijk spreken over fiscaal voordelig schenken? Neem dan contact op met Marianne Koppenol via telefoonnummer (030) 693 50 42 of e-mail naar mkoppenol@bartimeusfonds.nl. Kijkt u ook even bij veelgestelde vragen.

ANBI

De het Bartiméus Fonds is door de Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling. Dit betekent dat het Bartiméus Fonds geen schenk- en/of erfbelasting hoeft te betalen over de ontvangen schenkingen en nalatenschappen.

 • Vragen of meer informatie? Neem dan contact op met

  Marianne Koppenol

  Marianne Koppenol
  T: (030) 693 50 42
  E: mkoppenol@bartimeusfonds.nl

 • Regel uw periodieke schenking eenvoudig online

  Wij zijn aangesloten bij periodiekschenken.nl. Op deze website sluit u veilig online uw overeenkomst periodieke schenking af. Ga naar periodiekschenken.nl en ontdek hoe snel en eenvoudig het werkt.

 • Meer informatie over periodieke giften