Bartloop

Organiseer met uw klas of school een sponsorloop om geld in te zamelen voor het Bartiméus Fonds! Wij vinden het geweldig dat u zich met de leerlingen wilt inzetten en ondersteunen u graag met materialen en een bezoek van een van onze blinde talenten.

Bart is aan het hardlopen met een geblinddoekt maatjeMet of zonder maatje

U kunt kiezen voor een Bartloop waarbij de kinderen een normale sponsorloop lopen. Of voor een Maatjesloop waarbij de kinderen in tweetallen om en om geblinddoekt lopen. De ‘ziende’ is het maatje van de ‘blinde’, net zoals blinden en slechtzienden hardlopen. Zo leren ze elkaar helpen en vertrouwen. De tweetallen kunnen ook samen sponsors werven, dat is wel zo leuk en motiverend.

Materialen

Op deze pagina vindt u alle materialen die u nodig hebt om de sponsorloop tot een succes te maken. U kunt de materialen downloaden en direct van start.

Bartloop-spandoek

U kunt een Bartloop-spandoek lenen van 250 x 70 centimeter, die u bij de start of finish van de Bartloop kunt ophangen. Vraag hiernaar wanneer u contact met ons opneemt!

Na afloop stuurt u het spandoek binnen twee weken retour. Stuurt u het spandoek niet terug, dan zijn wij genoodzaakt uw school een factuur te sturen om de kosten te vergoeden.

Blinde talenten in de klas

Bij een sponsorloop komt één van onze blinde talenten graag in de klas praten over blind zijn. Bert, Joleen, Annemiek, Lowie, Tjaco en Leander weten als geen ander hoe je ondanks een visuele beperking tóch je dromen kunt waarmaken.

Lowie van Eck

Lowie van EckLowie (1991), of Lauweris zoals hij ook wordt genoemd, had al op jonge leeftijd een passie voor muziek en muziekteksten. Hij heeft acht jaar saxofoon gespeeld en begon op zijn zestiende met het analyseren van muziekteksten. Dit inspireerde hem om gedichten te schrijven. Zo bracht hij de dichtbundel “Is ware liefde een fabel?” uit.

 

Bert Louissen

Bert LouissenBert is pianist, componist en zanger. Hij studeerde af aan het conservatorium. Bert is blind geboren en een echte entertainer.

 

Joleen Hakker

Joleen HakkerTopsportster Joleen wist zich in 2012 te plaatsen voor de Paralympics in Londen. Zij bereidt zich nu voor op de Paralympics in Rio de Janeiro. Joleen werd op haar twaalfde blind, maar is superambitieus.

 

Leander Sachs

Leander SachsLeander speelt op topniveau showdown, een vorm van tafeltennis speciaal voor blinden en slechtzienden. Toen hij op z’n veertiende slechtziend werd, stond z’n leven helemaal op z’n kop. Maar hij is een optimist en een doorzetter, en werkt na zijn MBO-opleiding als woonbegeleider in een psychiaterische instelling.

Bekijk het filmpje waarin Leander meer over zichzelf vertelt.

Tjaco van der Weerd

Tjaco_van_der_WeerdTjaco (1990) is organist van de Hervormde Gemeente Zwartsluis waar hij het Knol orgel (1797) bespeelt. Tjaco geeft sinds zijn eerste concert op 13 maart 2003, tal van concerten in Nederland. Hij is erg open over zijn ‘beperking’ en vindt het heel leuk om daar met kids over te praten.