Marleen de Graaf

“De oogaandoening van mijn partner is mijn motivatie om te collecteren.”

Marleen de Graaf uit Schoondijke organiseert als vrijwilligster de collecte in Sluis. Omdat haar partner ernstig slechtziend is, kan ze precies vertellen waarom hulp zo hard nodig is.

“Niets of bijna niets kunnen zien heeft een grote impact op je leven. Dat merk ik bij mijn partner. Door de oogaandoening nystagmus, ook wel wiebelogen genoemd, heeft hij nog 25 procent zicht. Een jaar of zes geleden is hij begonnen met collecteren voor het Bartiméus Fonds. Daarna ben ik ook aangehaakt als collectant. Twee jaar geleden werd mij gevraagd of ik de collecte ook wilde organiseren. Ik heb direct ja gezegd.”

Betrokken

“Op dit moment hebben we een fijne groep van zo’n negen collectanten, allemaal betrokken vrijwilligers uit de gemeente Sluis. Ik kende ze al van hun inzet voor de andere collectes die ik organiseer. Naast het organiseren ga ik zelf ook nog steeds met de collectebus op pad. Aan de deur krijg je soms negatief commentaar, maar je ontvangt ook heel veel positieve reacties. Collecteren blijft de moeite waard.”

  • Deel het verhaal van Marleen

    Deze pagina e-mailen naar iemandOver deze pagina een tweet sturenDeel deze pagina op LinkedInDeel deze pagina op Facebook