‘Let us keep it safe’ wint tweede prijs ESF Award

8 november 2018

Prachtig dat jullie een training op maat ontwikkelen als cliënten daar om vragen! Dat zei de jury over de inzending van Bartiméus voor de ESF-Award 2018. Dank aan iedereen die ‘Let us keep it safe’ naar de finale heeft gestemd!

In oktober was Bartiméus met de de-escalatietraing ‘Let us keep it safe’ genomineerd voor de jaarlijkse award van het Europees Sociaal Fonds. Dankzij ruim 1700 publieksstemmen behaalde ‘Let us keep it safe’ de tweede plaats in de finale, een mooie erkenning van ons werk!

De training is speciaal ontwikkeld voor bewoners van de groepswoningen van Bartiméus. Door hun meervoudige beperking is het voor hen vaak moeilijk om zich te uiten en over gevoelens te praten. De spanningen lopen dan soms hoog op. De training leert de bewoners om beter om te gaan met deze spanningen, waardoor ze zich veiliger en zekerder voelen.

Bewoners Mark en Leo waren meegereisd naar de finale op 7 november in Den Haag. Zij waren nauw betrokken bij de ontwikkeling van de training. Ze vertelden spontaan wat de de-escalatietraining hun geboden heeft: “We voelen ons een stuk zekerder. Hier hebben we echt ons hele leven heel veel plezier van!”

Meer weten over de-escalatie training? Kijk en luister naar de video.