Kansen voor werken onbenut

12 november 2019

Welke nieuwe mogelijkheden zijn er om mensen met een visuele beperking aan het werk te helpen? Slechts een derde van hen heeft een baan. Het rapport ‘Zichtbaar in Werk’ biedt nieuwe inzichten én oplossingen.

Op 29 oktober ontving staatssecretaris Tamara van Ark het rapport uit handen van Jopie Nooren, bestuursvoorzitter van Bartiméus. Aandacht voor de problematiek is hard nodig: van de mensen in de beroepsbevolking die slechtziend of blind zijn in Nederland heeft slechts een derde werk, terwijl twee derde van de totale beroepsbevolking werkt. Dat moet echt anders en daar zijn volop kansen voor.

Project ‘Zichtbaar in Werk’

Zo werkten de afgelopen drie jaar vertegenwoordigers uit vier arbeidsmarktregio’s en landelijke experts samen aan de begeleiding naar werk van jonge mensen die slechtziend of blind zijn. In dit project ‘Zichtbaar in Werk’ is een aanpak of werkwijze ontwikkeld die in alle arbeidsmarktregio’s gebruikt kan worden. Daarnaast is zichtbaarinwerk.nl opgezet, een online kennisportaal met uitgebreide informatie voor jonge werkzoekenden, werkgevers en bemiddelaars naar werk. Het project is financieel ondersteund door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, SBCM, Instituut Gak en Bartiméus.

Meer informatie

De belangrijkste conclusies en aanbevelingen uit het rapport vindt u op de website van Bartiméus. Het volledige rapport is beschikbaar via de site ‘Zichtbaar in Werk’

    staatssecretaris Tamara van Ark ontvangt het rapport uit handen van Jopie Nooren, bestuursvoorzitter van Bartiméus Staatssecretaris Tamara van Ark ontving het rapport uit handen van Jopie Nooren (tweede van rechts), bestuursvoorzitter van Bartiméus.
  • Delen:Deze pagina e-mailen naar iemandOver deze pagina een tweet sturenDeel deze pagina op LinkedInDeel deze pagina op Facebook
  • « Naar nieuwsoverzicht