Ons nieuwe uiterlijk

3 januari 2019

Per 1 januari heeft Vereniging Bartiméus Sonneheerdt nieuwe naam: Bartiméus Fonds. Een nieuwe naam vraagt om een nieuw uiterlijk. We hebben gekozen voor optimale toegankelijkheid voor mensen met een visuele beperking.

Deze toegankelijkheid komt op verschillende manieren tot uiting. Het meest opvallend zijn onze letters, deze zijn groter in brieven, nieuwsbrieven, folders, flyers en ander drukwerk. Ook in digitale documenten zoals e-mailberichten gebruiken we grotere letters. In de loop van dit jaar zal ook onze website nog verder aangepast worden met een groter lettertype.

Hoofdkleur

Onze nieuwe hoofdkleur is groen; dit is de comfortabelste kleur voor onze ogen om naar te kijken. Daarnaast kunnen ook blauw, rood, geel en zwart worden gebruikt. Allemaal kleuren die goed leesbaar zijn, ook voor mensen met een visuele beperking.

Waarom een nieuwe naam?

We veranderen van naam omdat we doorgaan als stichting, een rechtsvorm die beter past bij onze ambities voor de komende jaren. We hebben voor de naam Bartiméus Fonds gekozen omdat deze goed aansluit bij onze gedeelde missie met Bartiméus, de expertise-organisatie voor mensen met een visuele beperking.

Ons nieuwe motto: 100% leven

Samen met Bartiméus zijn we er voor alle mensen met een visuele beperking, zodat zij voluit kunnen meedoen in de samenleving. Wij stimuleren en ondersteunen mensen die slechtziend of blind zijn om alles uit het leven te halen wat erin zit. Want uiteindelijk gaat het niet om hoeveel procent je ziet. Het gaat om hoeveel procent je leeft. Daarom is ons nieuwe, gezamenlijke motto: 100% leven.

Als bekrachtiging van onze gezamenlijke ambitie gaan we in 2019 allebei over op een nieuw logo en dezelfde huisstijl.

Meer over onze nieuwe naam

Meer over onze nieuwe naam leest u in ‘Onze nieuwe naam: Bartiméus Fonds’ (webbericht, 17 december 2018).

    Afbeelding van het beeldmerk (hoofdletter B met braillepuntjes voor de letter b Wist u dat? De dubbele punt in het logo verwijst naar de letter b in braille.
  • Delen:Deze pagina e-mailen naar iemandOver deze pagina een tweet sturenDeel deze pagina op LinkedInDeel deze pagina op Facebook
  • « Naar nieuwsoverzicht