Genomineerd voor Gehandicaptenzorgprijs

17 juli 2018

Van de tien innovaties die zijn genomineerd voor de Gehandicaptenzorgprijs, zijn er twee ontwikkeld door Bartiméus. Dankzij donaties konden wij ‘Zie je wel’ en ‘Beacons bootcamp’ mede mogelijk maken. Donateurs bedankt!

De gehandicaptenzorg is volop bezig met het ontwikkelen van innovaties die zorgen dat mensen met een beperking een aangenamer leven kunnen leiden. Ook wij zetten ons in om innovatieve aanpassingen en vernieuwingen mogelijk te maken die het dagelijks leven van mensen met een visuele beperking vergemakkelijken.

Twee keer genomineerd

Uit de vele inzendingen voor de VGN Gehandicaptenzorgprijs zijn er tien genomineerd. We voelen ons vereerd dat maar liefst twee van onze inzendingen, ‘Zie je wel’ en ‘Beacons bootcamp’, kans maken op de prijs.

‘Zie je wel’ is een digitaal educatief programma, waarmee kinderen met een visuele beperking spelenderwijs leren hoe ze kunnen omgaan met uitdagingen in de ziende maatschappij. ‘Beacons bootcamp’ is een fitness parcours op het terrein van Bartiméus in Doorn, dat specifiek geschikt is voor de bewoners met een meervoudige beperking. Een app geeft via beacons op het terrein instructies voor de oefeningen.

Van tien naar drie

Op vrijdag 28 september strijden de tien geselecteerden voor een plek bij de laatste drie. De jury heeft alle geselecteerden gevraagd om een pitch voor te bereiden. De pitches vinden plaats in twee rondes. De tien geselecteerden presenteren hun innovatie eerst voor een vakjury. Op basis van deze pitches worden de drie genomineerden bekend gemaakt.

Prijsuitreiking

De Gehandicaptenzorgprijs 2018 wordt uitgereikt tijdens de Kennismarkt op maandag 12 november. De winnaar ontvangt een geldbedrag van € 10.000,- en een kunstwerk. De andere twee genomineerden ontvangen een geldbedrag van € 2.500,-.

Eerdere nominaties

De VGN organiseert dit jaar voor de zevende keer de Gehandicaptenzorgprijs. In 2016 werd Bartiméus ook al genomineerd met twee inzendingen, te weten de educatieve game ‘Stop nu met pesten’ en een leestraining voor slechtziende kinderen. Ook deze projecten konden worden gerealiseerd met steun van ONZE donateurs!