Filmliefhebbers gezocht!

23 juli 2015

Houdt u van film en heeft u een smartphone? Geef u dan nu op om de door ons ontwikkelde app Watson te testen tijdens de film De Reünie, die vanaf 16 juli in de bioscopen draait. De Reünie is de spannende psychologische thriller van deze zomer, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Simone van der Vlugt met in de hoofdrollen Thekla Reuten en Daan Schuurmans.

Wat doet Watson?

Voor mensen die blind of slechtziend zijn, is een film vaak moeilijk te volgen. Spannende momenten gaan bijvoorbeeld verloren als er niets wordt gezegd. Wij werken daarom samen met Soundfocus aan Watson, een unieke app die Nederlandse films door middel van audiodescriptie via smartphones beter toegankelijk maakt voor mensen met een visuele beperking. Audiodescriptie is een techniek waarbij een stem tijdens pauzes in dialogen alle visuele elementen in de film beschrijft. Zoals de personages, gezichtsuitdrukkingen, plaatsbepaling en ontwikkelingen in de verhaallijn. Je hoort de audiodescriptie via de oortjes van je smartphone. Mensen met een visuele beperking kunnen door deze extra uitleg de film veel beter volgen.

Waarom vragen we uw hulp?

Op dit moment hebben wij heel veel feedback nodig over de technische werking van de app. We zijn op zoek naar zo veel mogelijk mensen die Watson willen testen tijdens de film De Reünie. U kunt testen in alle bioscopen van Nederland waar De Reünie wordt vertoond.

Hoe gaat het testen in zijn werk?

Nadat u zich heeft aangemeld, ontvangt u van ons een instructie om de app op uw smartphone te installeren. U kiest zelf in welke bioscoop u De Reünie gaat zien, en op welke dag. Tijdens de film kunt u de Watson app gebruiken en audiodescriptie ervaren. Wij hopen dat u daarna online het feedbackformulier invult. Voor alle duidelijkheid: het bioscoopbezoek is voor uw eigen rekening, maar u helpt daarmee duizenden toekomstige gebruikers met een visuele beperking!

Doe mee!

Wij willen Watson dit najaar te lanceren. Doe mee met testen en help ons de app te optimaliseren. Dan kunnen ook mensen met een visuele beperking binnenkort genieten van films en een avondje bioscoopbezoek!