Fabeltjeskrant film met audiodescriptie

11 december 2018

Na 50 jaar zijn de verhalen van meneer De Uil terug! Vanaf 19 december draait De Fabeltjeskrant: De Grote Dierenbosspelen in de bioscoop. En dankzij audiodescriptie kunnen kinderen met een visuele beperking nu ook genieten van de avonturen van Juffrouw Ooievaar, Meneer de Raaf en Ed en Willem Bever.

In De Fabeltjeskrant: De Grote Dierenbosspelen is weer van alles te beleven. Precies zoals 50 jaar geleden, maar nu is het écht kijken met het hele gezin dankzij de audiodescriptie via de Earcatch app. In de jaarlijkse Grote Dierenbos-spelen nemen Team Zwart en Team Wit het tegen elkaar op. Meneer de Raaf van Team Zwart zet letterlijk alles op alles om nu eens te winnen, maar zal dat hem lukken?

Wat is audiodescriptie?

Audiodescriptie is een techniek waarbij een stem in de pauzes tussen de dialogen alle visuele elementen beschrijft. Blinde en slechtziende mensen kunnen door deze extra uitleg een televisieprogramma of film veel beter volgen.

Hoe werkt Earcatch?

De werking van de Earcatch app is simpel: vooraf download je binnen de app het betreffende audiodescriptiebestand op je tablet of smartphone, om het tijdens het kijken af te luisteren via je koptelefoon of oortjes. De app is gratis te downloaden in de App Store of via Google Play.