‘Een kijkje in het oog’

Het programma voor deze bijeenkomst op maandag 1 april 2019 bestaat uit drie inspirerende onderdelen: een kijkje in het oog, met eigen ogen zien en blik op de toekomst.

Een kijkje in het oog

In het leven van kinderen die (bijna) niets zien, zijn er veel onzekerheden. Wat heb ik, hoe ziet mijn toekomst eruit en kan ik nog gewoon met alles meedoen? Tijdens afspraken bij Bartiméus krijgen kinderen en hun ouders vaak veel en ingewikkelde informatie. Lang niet alles blijft ‘hangen’, dat is lastig en frustrerend. Want hoe vertel je je vriendjes en vriendinnetjes wat er met je aan de hand is als je het zelf niet helemaal snapt?

Dankzij de steun van betrokken donateurs en fondsen kunnen wij deze kinderen nu helpen met een supergroot speeloog in het topklinisch diagnostisch centrum van Bartiméus in Zeist. Kinderen kunnen door het hoornvlies kijken, in het oog zitten om te zien hoe het er van binnen uitziet, of van de oogzenuw afglijden. Op deze manier ontdekken en leren zij spelenderwijs heel veel over het oog. Op maandag 1 april wordt dit bijzondere speeloog officieel geopend. En wij nodigen u graag uit om dit feestje met ons te vieren!

Met eigen ogen zien

Tijdens onze bijeenkomst kunt u met eigen ogen zien wat het effect is van een bijdrage aan het werk van Bartiméus. Dr. Mies van Genderen (hoogleraar aan de faculteit Geneeskunde van de Universiteit van Utrecht), vertelt graag meer over haar baanbrekende werk op het gebied van zeldzame oogaandoeningen bij kinderen. Collega’s Heleen en Florine leggen uit hoe zij in hun behandelkamer kindgericht werken toepassen om tot betere resultaten te komen. En we laten zien hoe het leven van Lars (3 jaar) en zijn moeder Elzemiek veranderde nadat hij bij Bartiméus onderzocht is.

Blik op de toekomst

Onder het genot van een heerlijk hapje en drankje kijken we graag samen met u naar de toekomst. Hoe kunnen we er voor zorgen dat baby’s en peuters die nu bij Bartiméus komen een hoopvolle toekomst tegemoet gaan. Wat hebben zij nodig, wat kunnen wij doen. Wij delen onze grote droom en gaan daar graag tijdens een interactief programma verder over in gesprek; met artsen, met elkaar, met u!

Komt u ook?

We hopen dat u erbij bent op maandag 1 april van 16.00 – 18.00 uur bij Bartiméus in Zeist. Wilt u zich aanmelden door een e-mail te sturen naar Marianne Koppenol: mkoppenol@bartimeusfonds.nl of haar te bellen op 030 693 50 42. Wij ontvangen graag uiterlijk 25 maart uw reactie. Na uw aanmelding ontvangt u van ons een bevestiging en een routebeschrijving.

  • Lars achter een telraam

    Het leven van Lars veranderde door de hulp van Bartiméus.