Donatie voor snoezelmaterialen

7 december 2016

Van Alfam mochten wij een cheque van € 500,- in ontvangst nemen. Een mooi bedrag dat we besteden aan snoezelmaterialen en een vogelnestschommel. De aanschaf hiervan komt zo een stap dichterbij. Daar zijn de bewoners met een meervoudige beperking van Bartiméus in Doorn heel blij mee!

Alfam Consumer Credit vierde onlangs haar 35-jarig jubileum. Tijdens het jubileumfeest mochten de medewerkers hun stem uitbrengen op één van de vier goede doelen die door de feestcommissie waren geselecteerd. Wij hebben daarmee € 500,- gekregen voor snoezelmaterialen en een vogelnestschommel voor de bewoners met een meervoudige beperking van Bartiméus in Doorn.

Door hun meervoudige beperking zijn de bewoners vaak angstig en nerveus. Dit gedrag leidt soms ook tot spanning op de groep. De begeleiders willen daarom graag een ruimte met snoezelmaterialen inrichten en een vogelnestschommel aanschaffen. Hiermee kunnen de bewoners ontspannen. Bovendien stimuleert het snoezelen en schommelen de zintuigen. Dit ontlokt reacties bij de bewoners waar de begeleiders op in kunnen spelen. Zo kunnen de bewoners, ondanks hun ernstige beperkingen, toch het plezier van contact met anderen ervaren.

Dankzij de gift van Alfam is dit een stap dichterbij gekomen. Alle medewerkers heel hartelijk dank voor jullie stem op het Bartiméus Fonds!