Scribit beschrijffeestje!

1 augustus 2018

Scribit is onze nieuwe tool om online video’s toegankelijk te maken voor mensen met een visuele beperking. Wilt u daar ook aan bijdragen? Kom dan op zaterdag 25 augustus met ons een paar beeldbeschrijvingen maken!

Meer en meer halen we onze informatie uit online video’s. Denk aan nieuwsvideo’s, klusvideo’s of instructievideo’s. Maar ook op sociaal vlak spelen online video’s een grote rol. Zoals dat ene grappige filmpje dat helemaal viral gaat. Wie blind of slechtziend is, moet dat allemaal missen. Gelukkig kan audiodescriptie hier verandering in brengen. Audiodescriptie is een techniek waarbij een stem de scènes beschrijft die blinde en slechtziende mensen niet kunnen zien. Maar… dan moet de audiodescriptie wel bij online video’s worden aangeboden! En dat is wat we met Scribit willen gaan doen.

Kom ook!

Wilt u ook helpen om de wereld een beetje groter te maken voor mensen met een visuele beperking? Kom dan naar ons Scribit beschrijffeestje op zaterdag 25 augustus. Na een korte uitleg kunt u meteen aan de slag. We maken er een feestje van en sluiten af met een lunch met een Italiaans tintje

Meer informatie en aanmelden

Datum: zaterdag 25 augustus
Tijd: 10.00 – 14.00 uur
Plaats: Bartiméus Zeist
Deelname: gratis, inclusief koffie, thee en lunch
Zelf meenemen: laptop en koptelefoon (heeft u deze niet, laat het ons weten, dan zorgen wij ervoor).

Iedereen die interesse heeft in het toegankelijk maken van online video’s is welkom. U meldt zich aan door een mailtje met uw naam, leeftijd en telefoonnummer te sturen naar info@scribit.tv. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met een routebeschrijving.