De Club van Sinterklaas met audiodescriptie!

19 november 2019

Hoera! Sinterklaas is in het land. En De Club van Sinterklaas ook! Een heel seizoen van deze vrolijke kinderserie is nu voorzien van gesproken beeldbeschrijving en te bekijken op scribit.tv. Leuk voor kinderen én ouders met een visuele beperking.

Scribit is een uniek en innovatief platform waarmee online video’s toegankelijk worden gemaakt voor mensen die slechtziend of blind zijn. Door gesproken beeldbeschrijving (audiodescriptie) toe te voegen kunnen ook zij de hele video meebeleven. De afleveringen die zijn beschreven, zijn uit het seizoen van 2013. Dit is de meest recente serie waarvan alle afleveringen op YouTube staan.

Sinterklaas Challenge

In oktober organiseerde het scribit team, samen met ‘Samen voor Zeist’ een brainstorm. Doel was het bedenken van leuke initiatieven rondom scribit. Een van de ideeën was de Sinterklaas Challenge; het beschrijven van de jeugdserie De Club van Sinterklaas. De uitdaging was alle 29 afleveringen te beschrijven, vóórdat de Sint in ons land zou arriveren. En dat is gelukt!

Stok achter de deur

Ingrid Wong van De Werkwinkel in Den Dolder is betrokken ondernemer van ‘Samen voor Zeist’ en initiatiefnemer van de Sinterklaas Challenge. ‘Een overzichtelijk project en een stok achter de deur: dat is wat nodig is om goede voornemens om te zetten in resultaten. De sinterklaasvideo’s vormden zo’n project en de aankomst van de Sint op 16 november was een mooie deadline. In vier zaterdagochtenden hebben mensen uit mijn netwerk en mensen uit het scribit team met veel plezier gewerkt om de 29 afleveringen van audiodescriptie te voorzien. Superleuk en leerzaam om te doen!’

De Club van Sinterklaas en de Speelgoeddief bekijken?

Maak dan eerst een gratis account aan op scribit.tv. Daarna heeft u toegang tot een groot aanbod video’s die zijn voorzien van audiodescriptie. En kunt u óók De Club van Sinterklaas en de Speelgoeddief bekijken!