Tips voor collectanten, om u te helpen

  • Rond etenstijd, tussen 17.00 en 20.00 uur ’s avonds, is de kans het grootst dat veel mensen thuis zijn. Ook zaterdag is een goede dag om te collecteren. Oudere mensen vinden het vaak prettig als u voor 19.00 uur komt, tweeverdieners zijn vaak pas na 19.00 uur thuis.
  • Collecteer alleen in de straten die u hebt afgesproken met uw contactpersoon. Dubbel aanbellen is vervelend!
  • Laat uw collectebus en identiteitsbewijs goed zien.
  • Vriendelijkheid werkt; ga niet te dicht bij de deur staan en leg enthousiast uit waar u voor collecteert. Bedank daarna iedereen voor zijn of haar bijdrage en geef het kaartje.
  • Als mensen vragen waaraan hun geld wordt besteed, kunt u hen verwijzen naar deze website.

De gever heeft geen kleingeld

Heeft iemand geen kleingeld in huis, dan kan kan hij of zij doneren via de Tikkie QR-code op de collectebus. De donateur scant de QR-code met z’n mobiel en kiest zelf een bedrag. Het maakt niet uit bij welke bank de donateur zit. Ook hoeft hij of zij de Tikkie app niet te downloaden. Na betaling ontvangt de gever automatisch een bedankje.

Er wordt niet opengedaan

Wordt er niet opengedaan, dan kunt u het flyertje met de Tikkie QR-code in de bus doen (behalve bij een nee-nee of nee-ja sticker). Dan kunnen mensen alsnog doneren.

De gever heeft al geld overgemaakt

Zegt iemand al geld te hebben overgemaakt, bedank hem of haar dan. Waarschijnlijk hebt u aangebeld bij een van onze donateurs.

Veel succes met collecteren!