Tips voor collectanten, om u te helpen

  1. Rond etenstijd, tussen 17.00 en 20.00 uur ’s avonds, is de kans het grootst dat veel mensen thuis zijn. Ook zaterdag is een goede dag om te collecteren. Oudere mensen vinden het vaak prettig als u voor 19.00 uur komt, tweeverdieners zijn vaak pas na 19.00 uur thuis.
  2. Collecteer alleen in de straten die u hebt afgesproken met uw contactpersoon. Dubbel aanbellen is vervelend!
  3. Wordt er niet opengedaan, dan kunt u het sms-kaartje in de bus doen (behalve bij een nee-nee of nee-ja sticker). Dan kunnen mensen alsnog doneren.
  4. Laat uw collectebus en identiteitsbewijs goed zien.
  5. Vriendelijkheid werkt; ga niet te dicht bij de deur staan en leg enthousiast uit waar u voor collecteert. Bedank daarna iedereen voor zijn of haar bijdrage en geef het kaartje.
  6. Als mensen vragen waaraan hun geld wordt besteed, kunt u hen verwijzen naar deze website.

‘Ik heb geen kleingeld’

SMS logo - eenmalige sms van 2,50 euro per itemHeeft iemand geen kleingeld in huis, dan geeft u een kaartje af. Hierop staat onze sms-actie. Dat werkt eenvoudig: sms ‘ogen’ naar 4333 voor een eenmalige donatie van € 2,50. Een ander bedrag overmaken kan ook, via bartimeusfonds.nl.

Meer informatie over SMS-doneren »

‘Ik heb al geld overgemaakt’

Zegt iemand al geld te hebben overgemaakt, bedank hem of haar dan. Waarschijnlijk hebt u aangebeld bij een van onze donateurs.

Veel succes met collecteren!