Marleen van Boom-de Ruijter

“Het doel spreekt me heel erg aan.”

Marleen van Boom-de Ruijter organiseert als vrijwilligster onze collecte in Lunteren. Met een groep enthousiaste collectanten gaat zij langs de deuren.

“Toen ik een jaar of drie geleden werd gevraagd om deze collecte te organiseren, zei ik direct ja. Het doel spreekt me heel erg aan. En omdat ik net naar Lunteren was verhuisd, wilde ik graag vrijwilligerswerk doen. Dan leer je meteen nieuwe mensen kennen.”

Enthousiast

“Inmiddels werk ik samen met een groep van zo’n elf collectanten. Allemaal heel betrokken inwoners uit Lunteren. Onze opbrengst is bovengemiddeld. En als ik bel om te vragen om weer mee te doen, reageert iedereen enthousiast. Daar wordt ik zelf ook heel enthousiast van!”

In overleg

“Mensen denken misschien dat collecteren veel tijd kost, maar dat valt erg mee. Alles gaat in overleg. De collectanten kunnen zelf aangeven in welke straten ze willen lopen. Meestal collecteren ze in hun eigen wijk. Dat werkt goed, omdat mensen sneller iets geven aan iemand die ze kennen. En al loop je een halve straat, dan is dat ook mooi meegenomen. Alle kleine beetjes helpen. Met een kleine investering in tijd, kun je veel terugdoen voor een ander.”

  • Marleen van Boom-de Ruijter
  • Deel het verhaal van Marleen:

    Deze pagina e-mailen naar iemandOver deze pagina een tweet sturenDeel deze pagina op LinkedInDeel deze pagina op Facebook