Marian Jansen

“Ik maakt van dichtbij mee hoe het is om bijna niets te kunnen zien”

Marian Jansen organiseert al zeven jaar als vrijwilligster de collecte in Lettele.

“Niets of bijna niets kunnen zien heeft een grote impact op je leven. Dat merk ik bij de kinderen van mijn nicht Anja Brinkman uit Colmschate. Beide hebben een progressieve oogziekte aan het netvlies. Haar zoon is slechtziend met een zicht van nu nog  een paar procent, en haar dochter ziet nog ongeveer zeven procent.  Dus beide zijn afhankelijk van hulpmiddelen. Hopelijk komt er in de toekomst een behandeling of een chip voor het netvlies die ze minder afhankelijk maakt. Maar daar is veel geld voor nodig. Ik maak dus van dichtbij mee hoe belangrijk het is dat er geld is voor onderzoek, behandeling en hulpmiddelen. Daarom zei ik direct ja toen ik werd gevraagd om de collecte van het Bartiméus Fonds in Lettele te organiseren.”

Gulle gevers

“Inmiddels ben ik alweer zeven jaar bij de collecte betrokken. Ik ben begonnen met een aantal collectanten in Lettele. Op dit moment hebben we een fijne groep van zo’n vijftien collectanten in Lettele, Okkenbroek en Oude Molen. Allemaal heel betrokken vrijwilligers die mij enorm helpen om het elk jaar weer voor elkaar te krijgen. Ieder gaat in zijn eigen buurt met de collectebus op pad. Dat werkt goed, mensen doen sneller de deur open voor een bekende en geven dan makkelijker iets. En er wordt gul gegeven in onze dorpen, ruim twee euro per adres, daar ben ik trots op!”

  • Portret MArain Jansen
  • Deel het verhaal van Marian:

    Deze pagina e-mailen naar iemandOver deze pagina een tweet sturenDeel deze pagina op LinkedInDeel deze pagina op Facebook