Lut Lievense

“Het geeft veel voldoening om iets voor een ander te doen.”

Lut Lievense organiseert als vrijwilligster de collecte in Zoutelande. Vanwege haar beperkte zicht kan zij uit eigen ervaring vertellen waarom hulp en geld zo hard nodig zijn.

“Rond mijn veertigste ging mijn zicht sterk achteruit. Het bleek dat ik aan beide ogen meerdere aandoeningen had. Nu zie ik met het ene oog slechts een half procent. De laatste jaren kreeg ik er glaucoom bij. Met hulp van een bril en lens zie ik met het andere oog nog vijftig procent. Met mijn oculaire bril kan ik tachtig procent zien en mag ik in de directe omgeving fietsen en met een 45 km auto rijden. Dankzij goede hulpmiddelen kan ik mijn mobiliteit en zelfstandigheid behouden. Daar ben ik echt dankbaar voor. Daarom twijfelde ik geen moment toen me acht jaar geleden werd gevraagd om de collecte van het Bartiméus Fonds in Zoutelande te organiseren. Ik dacht dat moet ik kunnen, want mijn benen zijn toch gezond.”

Verhuizen

“Momenteel hebben we in Zoutelande een groep van acht collectanten. Omdat ik ga verhuizen zoek ik iemand om het organiseren van de collecte aan over te dragen. Maar ik wil wel blijven collecteren. Het geeft zoveel voldoening om iets voor een ander te doen.”

  • lut-lievense-en-haar-zus-inge

    Lut Lievense (l) met haar zus Inge.

  • Deel het verhaal van Lut:

    Deze pagina e-mailen naar iemandOver deze pagina een tweet sturenDeel deze pagina op LinkedInDeel deze pagina op Facebook