Lammie Winters

“Enthousiasme levert wat op.”

Lammie Winters organiseert als vrijwilligster de collecte in Vianen. Omdat haar man een visuele beperking heeft, weet ze uit eigen ervaring waarom hulp zo hard nodig is.

“Niets of bijna niets kunnen zien heeft een grote impact op je leven. Dat merk ik bij mijn man. Hij heeft twee ernstige oogziektes waardoor hij na zijn vijftigste slechtziend is geworden. Met het ene oog ziet hij nog tien procent, en met het andere twintig procent. Je wereld wordt klein als je vrijwel niets meer ziet. Je kunt je niet meer vrij en zelfstandig bewegen en bent altijd afhankelijk van anderen. Gelukkig kon mijn man bij Bartiméus terecht voor revalidatie, begeleiding en hulpmiddelen. Omdat ik iets terug wilde doen, heb ik me vijf jaar geleden aangemeld als collectant voor het Bartiméus Fonds. Maar ik werd al snel gevraagd om de collecteweek te organiseren in Vianen.”

In goed overleg

“Op dit moment hebben we een fijne groep van zo’n twintig collectanten, allemaal betrokken inwoners uit Vianen. Alles gaat in goed overleg. De collectanten kunnen zelf aangeven of ze in hun eigen wijk of juist in een andere wijk willen lopen. Ik plan de routes in en probeer iedereen zo goed mogelijk te ondersteunen. Zelf ga ik ook met de collectebus op pad. Ik maak aan de deur vaak een grapje om het ijs te breken. Als je enthousiast bent, zijn mensen eerder geneigd om iets te geven.”

  • lammie-winters-1
  • Deel het verhaal van Lammie:

    Deze pagina e-mailen naar iemandOver deze pagina een tweet sturenDeel deze pagina op LinkedInDeel deze pagina op Facebook