Annalies van Dijk

“Ik zet me graag in voor mensen met een visuele beperking.”

Annalies van Dijk organiseert als vrijwilliger onze collecte in Assen. Omdat haar man slechtziend is, kan zij uit eigen ervaring vertellen waarom hulp zo hard nodig is.

“Toen ik een jaar of zes geleden werd gevraagd om te collecteren voor het Bartiméus Fonds, heb ik direct ja gezegd. Omdat mijn man slechtziend is, zet ik me graag in voor mensen met een visuele beperking. Mijn man heeft een oogaandoening waardoor zijn zicht steeds minder wordt. De gevolgen daarvan voor ons dagelijks leven gaan we steeds meer merken. Hij moet steeds meer dingen op de automatische piloot doen, omdat hij het niet meer ziet. Maar zolang hij zijn eigen gang kan gaan, in zijn eigen tempo, lukt het nog wel. ”

“Inmiddels collecteer ik niet alleen, maar organiseer ik ook de collecte. Ik heb een fijne groep van zo’n 17 collectanten. Tijdens het collecteren maak je leuke dingen mee. Zo kwam ik een keer bij een verwaarloosd huis. Ik dacht: dat zal wel niets worden. Maar dat was een vooroordeel, want er deed iemand open die direct een briefje van vijf euro gaf!”

  • Annalies van Dijk
  • Deel het verhaal van Annalies:

    Deze pagina e-mailen naar iemandOver deze pagina een tweet sturenDeel deze pagina op LinkedInDeel deze pagina op Facebook