Adrie de Ruiter

“Ik maakte van dichtbij mee hoe het is om niets te kunnen zien.”

Adrie de Ruiter organiseert als vrijwilligster onze collecte in Schelluinen. Een blind familielid was jaren geleden al de motivatie voor Adrie’s inzet.

“Vroeger kwam mijn blinde nicht vaak bij ons logeren. Ik maakte dus van dichtbij mee hoe het is om niets te kunnen zien. Dat maakte als kind veel indruk op mij. Vandaar dat ik later voor het Bartiméus Fonds theedoeken, handdoeken en theelepeltjes verkocht, waarvan de opbrengst werd besteed aan projecten voor blinde en slechtziende mensen.”

Van verkopen naar collecteren

“Een jaar of zes geleden ging de eerste landelijke collecteweek van het Bartiméus Fonds van start. Ik had zelf ook al eens bedacht dat een collecte organiseren een goed idee zou zijn om geld in te zamelen. Dus ik stapte van verkopen vanzelfsprekend over naar collecteren.”

Heel betrokken

“Inmiddels hebben we in Schelluinen een groep van zo’n twaalf collectanten. Allemaal mensen die ik ken uit het dorp en via de kerk. Iedereen is heel betrokken en doet elk jaar weer mee. Het collecteren gaat in overleg. Als iemand graag in zijn eigen wijk wil lopen of juist niet, dan houd ik daar rekening mee. Dat helpt om mensen te motiveren.

  • Adrie de Ruiter
  • Deel het verhaal van Adrie:

    Deze pagina e-mailen naar iemandOver deze pagina een tweet sturenDeel deze pagina op LinkedInDeel deze pagina op Facebook