Collecte 2019

Onze collecteweek in oktober zit er weer op. We zijn met zo’n 3.000 collectanten langs de deuren gegaan. Fijn dat zoveel mensen zich inzetten! Op dit moment is de tussenstand € 107.000,-. Daar komt nog meer bij; alle (digitale) collectebussen en Tikkies worden nu geteld. Binnenkort maken we de eindopbrengst bekend.

Waar gaat het geld naartoe?

We besteden de opbrengst aan innovatieve hulpmiddelen die voor mensen met een visuele beperking het verschil maken. Het verschil tussen thuis op de bank zitten of zelfstandig erop uit trekken. Tussen weinig contact hebben of een druk sociaal leven leiden. Tussen digitaal buitenspel staan of zelf online je zaken regelen.

Daarom maakt Bartiméus werk van technologie waarmee slechtziende en blinde mensen weer midden in het leven staan. Mensen zoals Fred, die plotseling zijn zicht verloor. Lees hier zijn verhaal.

Slimme hulpmiddelen die levens veranderen,
daar hebben we voor gecollecteerd!

Slimme, innovatieve oplossingen

Zo hebben we al een deurbel ontwikkeld die werkt met gezichtsherkenning. En apps die via spraak en beacons helpen om je weg te vinden op straat en in gebouwen.

Maar we willen nog veel meer bereiken. Zoals robotjes die het oogonderzoek bij kinderen beter én leuker maken. Tests waarmee je thuis je gezichtsvermogen kunt meten, zodat je niet steeds naar het ziekenhuis hoeft. En de mogelijkheden van Google Home om grip op je dag te krijgen specifiek doorontwikkelen voor mensen met een visuele beperking. Projectleider Nienke Nijhof vertelt er meer over.

Allemaal slimme, innovatieve oplossingen waarmee mensen die slechtziend of blind zijn zo zelfstandig mogelijk kunnen leven. Met de opbrengst van de collecte kunnen we dit mogelijk maken!