Collecte

We collecteren van 14 t/m 19 oktober of van 21 t/m 26 oktober.

In dit overzicht kunt u zien wanneer we in uw woonplaats collecteren. We gaan met zo’n 3.000 collectanten langs de deuren. Fijn dat zoveel mensen zich inzetten!

Met onze collecte maken we het verschil

We zamelen geld in voor innovatieve hulpmiddelen die voor mensen met een visuele beperking het verschil maken. Het verschil tussen thuis op de bank zitten of zelfstandig erop uit trekken. Tussen weinig contact hebben of een druk sociaal leven leiden. Tussen digitaal buitenspel staan of zelf online je zaken regelen.

Daarom maakt Bartiméus werk van technologie waarmee slechtziende en blinde mensen weer midden in het leven staan. Mensen zoals Fred, die plotseling zijn zicht verloor. Lees hier zijn verhaal.

Slimme hulpmiddelen die levens veranderen,
daar collecteren we voor!

Slimme, innovatieve oplossingen

Zo hebben we al een deurbel ontwikkeld die werkt met gezichtsherkenning. En apps die via spraak en beacons helpen om je weg te vinden op straat en in gebouwen.

Maar we willen nog veel meer bereiken. Zoals robotjes die het oogonderzoek bij kinderen beter én leuker maken. Tests waarmee je thuis je gezichtsvermogen kunt meten, zodat je niet steeds naar het ziekenhuis hoeft. En de mogelijkheden van Google Home om grip op je dag te krijgen specifiek doorontwikkelen voor mensen met een visuele beperking. Projectleider Nienke Nijhof vertelt er meer over.

Allemaal slimme, innovatieve oplossingen waarmee mensen die slechtziend of blind zijn zo zelfstandig mogelijk kunnen leven. Met de opbrengst van de collecte kunnen we dit mogelijk maken!