Blinde Piet Maasland neemt lezers mee in zijn leven

31 augustus 2017

In zijn recent verschenen boek ‘Ruimte in mijn beperking’ schrijft Piet Maasland over de gevolgen van zijn oogaandoening op zijn dagelijks leven. “Fijn dat ik zo een kijkje in Piets leven mocht krijgen,” aldus Joeke van der Mei, directeur van het Bartiméus Fonds.

Piet Maasland heeft retinitis pigmentosa (RP), een aandoening aan het netvlies waardoor zijn zicht steeds verder achteruit is gegaan. Inmiddels is hij volledig blind. Je maakt nogal wat mee als je niets ziet. In zijn boek neemt Piet de lezer mee in soms vervelende, maar vaak ook humoristische situaties waarin hij terecht komt. Ook geeft hij informatie over de hulpmiddelen die hij gebruikt en reikt hij de lezer manieren aan om met zijn visuele beperking om te gaan. De belangrijkste boodschap die Piet Maasland met zijn lezers wil delen is dat je, met welke beperking dan ook, nog genoeg ruimte hebt om mee te doen en dat je waardevol kunt zijn voor een ander. Met een positieve inslag en hulp van God en de mensen om je heen, kun je nog veel voor elkaar krijgen.

Geen slachtofferrol

Joeke van der Mei, directeur van het Bartiméus Fonds las het boek tijdens zijn vakantie: “Piets verhaal helpt mij om beter te begrijpen hoe het is om te leven met een visuele beperking. Zijn boek stimuleert mij des te meer om me in te zetten voor blinde en slechtziende mensen. Ik vind het bijzonder hoe Piet zijn visuele beperking een plek heeft gegeven in zijn leven. Dat is zeker niet vanzelfsprekend en hopelijk stimuleert het ook anderen om niet bij de pakken neer te zitten, zelfs mensen zonder visuele beperking. Helaas kom ik maar al teveel mensen tegen die graag in een slachtofferrol duiken bij tegenslag. Ik besef aan de andere kant ook dat Piet dingen moet missen, maar het is zo mooi dat hij zich juist richt op zijn mogelijkheden en die ten volle benut. Goed ook dat hij mensen om zich heen in zijn boek aan het woord laat, heel verrijkend. Fijn dat ik zo een kijkje in Piets leven mocht krijgen.”

Bestelinformatie

Het boek kost € 12,50 (excl. verzendkosten van € 3,20). Bestellen kan per e-mail via ruimteinmijnbeperking@gmail.com. Een luisterversie is beschikbaar via bibiliotheekservice Passend Lezen.

    Piet Maasland met zijn geleidehond Helmi Piet Maasland met zijn geleidehond Helmi.
  • Delen:Deze pagina e-mailen naar iemandOver deze pagina een tweet sturenDeel deze pagina op LinkedInDeel deze pagina op Facebook
  • « Naar nieuwsoverzicht