Blind Run Zwolle levert ruim € 2700,- op

6 maart 2018

Zaterdag 3 maart kwamen vijftig blinde, slechtziende en ziende hardlopers in Zwolle in actie tijdens The Blind Run Stadshagen. Samen liepen ze ruim € 2.700,- bij elkaar. Echt geweldig! Wij besteden dit prachtige bedrag aan sportfaciliteiten voor blinde kinderen.

Na het startschot door wethouder Ed Anker trotseerden de deelnemers het ijskoude winterweer. De lopers deden dat op een heel speciale manier: twee aan twee, via een kort lint met elkaar verbonden. De ene loper kan wél zien, de ander is blind, slechtziend of geblinddoekt. Zo liepen ze vele gesponsorde kilometers bij elkaar.

Bijzondere belevenis

Voor de deelnemers was het een bijzondere belevenis. “Nu begrijp ik pas echt hoe het is om te sporten met een visuele beperking”, was een veel gehoorde reactie. Onder de lopers was ook paralympisch topsporter Joleen Hakker. Zij nam na afloop de cheque in ontvangst namens het Bartiméus Fonds.

Sportfaciliteiten

Lynn Zweers en Dagmar Bouma organiseerden The Blind Run Stadshagen in het kader van hun studie. Lynn deed het daarnaast ook voor haar vader Jos, die ernstig slechtziend is. Jos liep zaterdag samen met zijn zoon mee, maar heeft eerder ondervonden hoe lastig sporten met een visuele beperking is. “Het ontbreekt vaak aan begeleiding, en extra voorzieningen zoals een speciale tandem zijn erg kostbaar.” Lynn vult aan: “Daarom besteden we samen met het Bartiméus Fonds de opbrengst van The Blind Run aan betere sportfaciliteiten voor blinde en slechtziende kinderen. Zo kunnen ze vanaf het begin goede begeleiding krijgen. Als dat niet zo is, haken ze misschien af, dat zou doodzonde zijn.”

Trots

Lynn en Dagmar kijken trots en tevreden terug op het evenement. “Het was veel werk, maar de inzet van de deelnemers, sponsors, winkeliers van Stadshagen, familie en vrienden was hartverwarmend. En de opbrengst is echt geweldig!”, laat Dagmar weten.

Daar sluiten wij ons volledig bij aan. Ook namens het Bartiméus Fonds: allemaal heel hartelijk dank!

    Joleen Hakker neemt de cheque in ontvangst van Dagmar Bouma en Lynn Zweers Joleen Hakker (r) neemt de cheque in ontvangst van Dagmar Bouma en Lynn Zweers.
  • Deelnemers aan de startDeelnemers aan de start.

  • Delen:Deze pagina e-mailen naar iemandOver deze pagina een tweet sturenDeel deze pagina op LinkedInDeel deze pagina op Facebook
  • « Naar nieuwsoverzicht