Blind Naar De Top

De Kilimanjaro beklimmen is een enorme uitdaging. Maar is die 5.895 meter hoge top ook bereikbaar als je helemaal níets kunt zien? Zes jonge mensen die blind of zeer slechtziend zijn, gaan dit unieke avontuur aan in ‘Blind Naar De Top’. Samen met de bekende presentatoren Lieke van Lexmond en Dennis Weening doen Daniel, Patrick, Sulaima, Marinda, Petra en Ramona een poging om de Kilimanjaro te beklimmen.

Onder het mom ‘Samen laten we zien dat er méér kan’, maken Lieke van Lexmond en Dennis Weening geblinddoekt de zesdaagse klimtocht naar de ijzige top. Uit solidariteit met de kandidaten, maar vooral ook om zélf te ervaren wat het betekent als je niets kunt zien. De moeilijke, maar ook de opmerkelijke en verrassende kanten. En dan is de vraag natuurlijk: wie helpt wie uiteindelijk naar boven?

De expeditie wordt geleid door de professionele bergbeklimmer Wilco van Rooijen, de eerste Nederlander die zonder extra zuurstof de zeven hoogste toppen van de wereld wist te bereiken.

Met ‘Blind Naar De Top’ laten we in ons 100-jarige jubileumjaar op een spectaculaire wijze zien dat een visuele beperking geen bezwaar hoeft te zijn om een flinke uitdaging aan te gaan en je dromen na te jagen. Samen laten we zien dat er méér kan!

App voor audiodescriptie

Het programma ‘Blind Naar De Top’ heeft een primeur: het is het allereerste tv-programma in Nederland waarbij onze app voor audiodescriptie te gebruiken is. De app voorziet het programma van audiodescriptie die je kunt beluisteren via het oortje van je smartphone. Audiodescriptie is een techniek waarbij een voice-over in de pauzes tussen de dialogen de visuele elementen in het tv-programma beschrijft. Door deze extra uitleg is Blind Naar De Top ook goed te volgen voor de 350.000 blinde en slechtziende mensen in ons land.

Blind Naar De Top wordt uitgezonden op 11, 18 en 25 november om 21.30 uur
op RTL 5 en wordt herhaald op de zondagavond om 19:00 uur en de maandagavond 22:30.


Contactpersoon het Bartiméus Fonds:
Remco Meyaard, rmeyaard@bartimeusfonds.nl, telefoon: (030) 693 50 43,
mobiel: 06 29 07 38 87