Blind lunchen in Trefkoele Plus

7 februari 2018

Op woensdag 21 februari organiseert Trefkoele Plus in Dalfsen samen met het Bartiméus Fonds een heel bijzondere, blinde lunch. De opbrengst komt ten goede aan beter onderwijs voor kinderen met een visuele beperking.

Een blinde lunch, wat houdt dat in? Suleima Luciano van het Bartiméus Fonds legt uit: “Alle gasten gaan geblinddoekt aan tafel, of met een speciale bril waardoor ze geen volledig zicht hebben. Zo kun je zelf ervaren hoe het is om te leven met een visuele beperking.” Tijdens de lunch zal Suleima ook vertellen over haar eigen leven. “Ik ben sinds mijn geboorte ernstig slechtziend en heb nu nog maar vijf procent zicht. Maar mijn motto is ‘ga erop uit, je kunt vaak meer dan je denkt’. Over wat er wordt geserveerd tijdens de lunch zeg ik nog niets, dat maakt de ervaring nog verrassender en intenser. Ik kan al wel verklappen dat we bij het dessert een wedstrijd blind proeven houden.”

Waar gaat het geld naartoe?

De opbrengst van de lunch besteden wij aan beter onderwijs voor blinde en slechtziende kinderen. Suleima: “In regulier lesmateriaal wordt veel gewerkt met afbeeldingen, maar daar hebben blinde en slechtziende kinderen niets aan. Wij zetten ons in om aangepaste lesmiddelen mogelijk te maken, zoals voelbare prentenboeken, voeltekeningen en educatieve modellen die werken met geluid. Het is heel belangrijk dat we hierin investeren. Want doen we dat niet, dan raken deze kinderen achterop in onze snel veranderende samenleving. We zijn daarom heel blij met de actie van Trefkoele Plus!”

Meer informatie en reserveren

De kosten voor de blinde lunch bedragen € 7,50 per persoon. Hiervan gaat € 5,00 naar het Bartiméus Fonds. Zie voor meer informatie en reserveren de website van Trefkoele Plus: www.trefkoeleplus.nl.

    Suleima tijdens de beklimming van de Kilimanjaro Suleima laat zich niet weerhouden door haar visuele beperking en beklom in 2015 de Kilimanjaro.
  • Delen:Deze pagina e-mailen naar iemandOver deze pagina een tweet sturenDeel deze pagina op LinkedInDeel deze pagina op Facebook
  • « Naar nieuwsoverzicht