Bartiméus in finale Gehandicaptenzorgprijs

4 oktober 2018

Met het digitale educatieve programma ‘Zie je wel’ is Bartiméus een van de drie finalisten voor de Gehandicaptenzorgprijs. Dankzij donaties konden wij ‘Zie je wel’ mede mogelijk maken. Donateurs bedankt!

‘Zie je wel’ is een digitaal educatief programma, waarmee kinderen met een visuele beperking spelenderwijs leren hoe ze kunnen omgaan met uitdagingen in de ziende maatschappij.

Pitch

Uit de vele inzendingen voor de VGN Gehandicaptenzorgprijs waren er tien genomineerd. Daar zaten maar liefst twee inzendingen van Bartiméus bij: ‘Zie je wel’ en ‘Beacons bootcamp’. Vrijdag 28 september moesten de tien geselecteerden pitchen voor een plek bij de laatste drie. ‘Zie je wel’ maakt nu kans op de prijs. De twee andere finalisten zijn de Koraal Groep met de app signaLEREN en NSDSK met de kindergebaren app.

Prijsuitreiking

De gehandicaptenzorgprijs 2018 wordt uitgereikt tijdens de Kennismarkt op maandag 12 november. De winnaar ontvangt een geldbedrag van € 10.000,- en een kunstwerk. De andere twee genomineerden ontvangen een geldbedrag van € 2.500,-.

Eerdere nominaties

De VGN organiseert dit jaar voor de zevende keer de gehandicaptenzorgprijs. Met de prijs wil VGN gehandicaptenzorginstellingen stimuleren om de kwaliteit van het leven van mensen met een beperking te vergroten. In 2016 werd Bartiméus ook al genomineerd met twee inzendingen, te weten de serious game ‘Stop nu met pesten’ en een leestraining voor slechtziende kinderen.

Meer informatie over de Gehandicaptenzorgprijs leest u op de website van VGN.