Audiodescriptie bij FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen

14 maart 2018

Voor het eerst wordt er tijdens het FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen een film met audiodescriptie voor blinden en slechtzienden vertoond. En wel bij de openingsfilm Façades. Dat gaat een bijzondere avond worden!

Audiodescriptie biedt mensen met een visuele beperking de kans om ook films en tv-programma’s te kunnen volgen. Een stem beschrijft tussen de dialogen door wat er in beeld te zien is. Audiodescriptie werkt heel eenvoudig via onze Earcatch app.

Doek op zwart

Tijdens het openingsgala van het FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen op 10 april zal de film Façades met audiodescriptie via de Earcatch app te zien zijn. Bijzonder is dat het doek de eerste vijf minuten zwart blijft, zodat alle gasten in de zaal – ziend, slechtziend of blind – de film beleven op basis van hun gehoor. Hierna start de film nogmaals, maar dan mét beeld. De ziende gasten kunnen de film dan ‘gewoon’ kijken en de gasten met een visuele beperking kunnen de film volgen met de audiodescriptie via de app.

Over FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen

FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen vindt plaats van dinsdag 10 t/m zondag 15 april in bioscoop CineCity in Terneuzen. Voor de openingsavond is een beperkt aantal tickets beschikbaar. Meer informatie over tickets en het programma staat op www.filmfestivalzeeuwsvlaanderen.nl

Over Façades

Façades is een Vlaamse productie met Nederlandse inbreng en gaat over bedrog en zelfbedrog, een thema dat verweven zit in de verschillende verhaallijnen. Een film over geheimen, huwelijksperikelen en jeugdtrauma’s.