Alberts liefde voor kerkmuziek

Albert Blok kwam als kleuter bij Bartiméus in Doorn wonen. Hij werkt in de werkplaats, bij de houtkloverij.

Eerder zag Albert met één oog nog licht en donker, maar sinds vijf jaar is hij volledig blind. ‘Ik heb het licht in mijn ogen verloren, maar in de kapel ervaar ik dat God het licht is dat nooit dooft.’

Als kind genoot Albert tijdens de diensten al van het luisteren naar de teksten en muziek. ‘Zo heb ik mijn liefde voor kerkmuziek ontdekt. Tijdens diensten speel ik met veel plezier op de vleugel. Zonder de kapel en zonder de vleugel zou ik de mooie, muzikale vieringen heel erg missen. Ik zou mijn geloof veel minder kunnen beleven.’

  • Helpt uw gemeente mee?

    Een viering zonder muziek is ondenkbaar voor de bewoners van Bartiméus. Helpt u mee, zodat zij de door hen zo geliefde muzikale vieringen niet hoeven te missen? U kunt online doneren of uw gift overmaken op NL94 INGB 0004 0040 40. Hartelijk dank!

  • Albert Blok achter de vleugel in de kapel

    Bekijk en luister in dit filmpje hoe Albert zijn lievelingspsalm speelt.