Albert liep al vijf keer The Blind Run

22 november 2018

Albert Heemskerk is slechtziend, fervent hardloper én groot fan van The Blind Run. Dit jaar deed hij voor de vijfde keer op rij mee. “Het is een geweldig evenement, volgend jaar ben ik er weer bij,” blikt hij enthousiast terug.

Albert deed altijd al veel aan sport: “Ik deed onder andere aan voetbal en vechtsport. Toen ik zo’n 25 jaar geleden minder ging zien door een oogaandoening kon ik met deze sporten niet doorgaan. Maar gelukkig ontdekte ik het hardlopen. Samen met een loopmaatje is dat heel goed te doen.”

Mooi evenement

“Een collega tipte me The Blind Run. Dat was de eerste editie die in Utrecht werd gehouden. Ik liep mee en was meteen gegrepen, het is zo’n mooi evenement! Daarna heb ik elk jaar meegedaan, omdat ik aan iedereen wil laten zien dat mensen met een visuele beperking óók prima kunnen hardlopen en sporten.”

Drempels

“Ik vind het dan ook geweldig dat de opbrengst van The Blind Run dit jaar wordt besteed aan multisportdagen voor mensen met een visuele beperking. Het is heel goed en ook heel nodig dat zoveel mogelijk blinde en slechtziende mensen gestimuleerd worden om te gaan sporten. Want er zijn nog altijd drempels. Dat kunnen fysieke drempels zijn, doordat een sportclub bijvoorbeeld niet goed toegankelijk is, maar ook persoonlijke. Dat ervaar ik zelf ook. Zo vind ik het bij de start van The Blind Run elke keer weer spannend hoe het parcours is. Maar na het eerste rondje lopen is dat over, dus ik zeg tegen iedereen ‘ga gewoon lekker sporten!’.”

Meer informatie: www.theblindrun.nl

    Albert en Coen lopen The Blind Run Albert (rechts) tijdens The Blind Run met zijn loopmaatje Coen.
  • Delen:Deze pagina e-mailen naar iemandOver deze pagina een tweet sturenDeel deze pagina op LinkedInDeel deze pagina op Facebook
  • « Naar nieuwsoverzicht