2 juni: 42e Dorpentocht

21 mei 2019

Dit jaar gaat de opbrengst van deze recreatieve fietstocht naar het Bartiméus Fonds. Fiets ook mee voor kinderen met een visuele beperking!

Met de opbrengst van de Dorpentocht wil het Bartiméus Fonds belangrijke extra’s mogelijk maken voor kinderen met een visuele beperking. Denk aan sportprojecten of veilige speeltoestellen. Dus fiets mee en geef deze kinderen een prachtige kans om óók in beweging te komen!

Twee afstanden

De Dorpentocht 2019 kent net als voorgaande jaren weer twee afstanden; de traditionele afstand is 55 kilometer; de korte route is circa 35 kilometer. Bij beide afstanden kunt u volop genieten van een gezellige dag in een mooie omgeving tijdens een zorgvuldig voorbereide fietstocht, en dit alles ten behoeve van het goede doel.

Hoe fiets ik mee?

De startposten liggen dit jaar in: Amstelveen, Uithoorn, Waverveen, Vinkeveen, Vreeland, Abcoude, Amsterdam en Ouderkerk aan de Amstel. Op de website www.dorpentocht.net zijn de exacte adressen en afstanden vermeld, evenals de kosten van deelname. Bij veel van de startplaatsen zijn parkeerplaatsen voor het geval u er voor kiest met de auto naar de start te komen.

Zelf in actie komen?

Heeft u zelf ook een idee voor een actie om geld in te zamelen voor projecten voor mensen met een visuele beperking? Hier vindt u meer informatie.